کوه آرارات

کوه آرارات

کوه آرارات : کوه آرارات کجاست؟ کوه آرارات، در کشور ترکیه، قدمتی زیاد طولانی دارد؛ به‌طوری که در برخی مستندات آمده میباشد که نوح پیامبر پس از پایان طوفان، روی این کوه از کشتی پیاده شده میباشد. اگر شما از علاقه‌مندان به کوهنوردی هستید یا می‌خواهید به اطلاعاتی جالب در خصوص این کوه دست پیدا نمایید، در ادامه با سرویس دات کام همراه بشوید.

معرفی

mountain ararat در شمال شرقی کشور ترکیه (استان آغری) و در مرز ایران، جمهوری خودمختار نخجوان و ارمنستان قرار دارد. زمین‌ لرزه‌ی تابستان ۱۸۴۰ میلادی با شدت ۶/۳ ریشتر سبب ریزش کوه، مدفون شدن یک دهکده، یک کلیسا و اقامتگاه کاهنان در ذیل آوار ناشی از ریزش کوه و کاهش ۱۸۰۰ متر از ارتفاع این قله شد و در حالا حاضر کوه بزرگ آرارات با ارتفاع ۵۱۳۷ متر از سطح دریا دارای ۴۲۰۰ متر بلندی میباشد.

کوه آرارات

در کتاب آفرینش در عهد عتیق، از آرارات به‌عنوان محل به خاک نشستن کشتی نوح پس از طوفان ذکر شده‌ میباشد. از دیگر نام‌های این کوه «کوه جودی» میباشد که این نام در قرآن آمده میباشد.

تاریخچه کوه آرارات : Mount Ararat

بخش عمده‌ای از بلندی‌های ارمنستان، با مرکزیت mountain ararat که سرچشمه‌ی رودخانه‌های دجله، فرات و ارس و محصور به آب‌های دریای خزر، دریای سیاه و دریای مدیترانه میباشد، در وقت پیدایش انسان اولیه در ذیل آب‌های بالا آمده پس از عصر یخبندان و جزو اولین سکونت گاه‌های انسان اولیه بوده میباشد.

وجود نزدیک به ۱۰۷۶ غار، فقط در اطراف شهر آنی (شهر باستانی) حاکی از وضعیت متناسب زندگی انسان‌های غارنشین در آن دوران در منطقه‌ی بلندی‌های ارمنستان میباشد.

از دوران زیست هموسپینس‌ها، آثاری باقی مانده که قدمت آن‌ها در بلندی‌های ارمنستان به دوازده هزار سال قبل از میلاد باز می‌شود.

کوه آرارات

کوه آرارات

کوه آرارات

پیدایش، اسکان و رشد انسان‌های اولیه به‌طور مستقیم در گرو محیط زیست متناسب بوده میباشد. از این‌رو، منطقه‌ی حاصلخیز و پرآب سلسله جبال ارمنستان و اطراف mountain ararat را یکی از نواحی متناسب برای سکونت انسان اولیه و رشد دامداری و کشاورزی پس از دوران یخ بندان کره‌ی زمین دانسته‌اند.

وجود معادن طبیعی و رشد صنعتی ناشی از طبیعت مستعد منطقه، بعد‌ها در طول تاریخ و در عصر آهن و مفرغ هم سبب شکوفایی استعداد ساکنان این ناحیه شد. کشف ابزار‌های آهنی به‌جای مانده از انسان اولیه، ضرب سکه‌های امپراتوری روم و تامین اسلحه‌ی فلزی ارتش ایران باستان گواه این واقعیت است.

نژاد ساکنان

آشوریان، اولین ساکنان و حکام آراتا، که در شروع هزاره‌ی سوم قبل از میلاد به‌تدریج به‌سمت جنوب کوچ کردند و در بین‌النهرین (عراق کنونی) سکونت گزیدند، مردمی از تیره‌ی آرمه نوید بودند.

تمدن هند و یونان در انتها هزاره‌ی سوم قبل از میلاد و شروع تمدن اورارتو از این نقطه به هند و شبه جزیره‌ی بالکان منتقل شد و امروزه، می‌توان سرچشمه‌ی زبان و فرهنگ هند و اروپایی را در آراتا یا بلندی‌های ارمنستان دانست.

قبایل چادرنشین تُرک تبار اولین بار در هزاره‌ی دوم پس از میلاد، در اواسط قرن یازدهم، این منطقه را مورد تهاجم قرار دادند و در آن سکونت گزیدند.

کوه آرارات

کوه آرارات

کوه آرارات

کوه آرارات از جمله نماد‌های مهم ارمنیان میباشد و با وجود این که این کوه هم‌اکنون در خاک ترکیه واقع شده میباشد، ارمنیان تعصب و علاقه‌ی خاصی به این کوه دارند.

mountain ararat از پیشنهاد ارمنیان نماد مقاومت و پایداری میباشد و ارمنیان نام آرارات را بر پیشانی باشگاه و محل کسب و کار خویش ثبت می‌کنند و هم چنین آن‌ها نام آرارات را برای فرزندان پسر خود انتخاب می‌کنند.
صعود به این کوه

کوه آرارات

کوه آرارات

کوه آرارات

نخستین صعود این قله بوسیله فردریچ پاروت از اهل روسیه در سال ۱۸۲۹ میلادی انجام شد. هوایmountain ararat  در تابستان آفتابی، گرم و خشک بوده اما در فصل بهار و زمستان دارای آب و هوای سرد میباشد و کوهنوردان در این فصل‌ها با بوران، کولاک و بارش باران و برف مواجه می‌شوند. ماه‌های تیر و مرداد و شهریور برترین ماه‌های صعود بوده و جبهه‌ی جنوبی کوه ایمن‌ترین و آسان‌ترین مسیر صعود به قله میباشد.

صعود به این کوه بدون اخذ مجوز و راهنما و مربی به هیچ عنوان امکان‌پذیر نیست. برترین گزینه برای این منظور شرکت در برنامه‌های مخصوص صعود میباشد.

رویداد‌های تاریخی در این منطقه

جنگ‌های بین سومریان و پادشاهان اورارتو در هزاره‌ی سوم قبل از میلاد.
حمله‌ی اسکندر مقدونی در ۲۸۰سال قبل از میلاد.
مهاجرت و حمله‌ی سلجوقیان، مغول، خوارزمشاهیان و تیموریان در قرون سیزدهم و چهاردهم میلادی.
تهاجم نادرشاه و شاهان صفوی.
جنگ‌های ایران و روسیه در دشت‌های ارمنستان در دوران صفویه.
نسل‌کشی ارمنیان.
کشتار و تبعید استقلال طلبان ارمنی به دست بلشویک‌های سرخ جمهوری آذربایجان و رهبران روسی آن‌ها در ۱۹۱۷ میلادی

کوه آرارات

کوه آرارات

آدرس

کشور ترکیه، استان آغری، در مرز ایران، جمهوری خودمختار نخجوان و ارمنستان.
مسیر دسترسی

برای صعود به این کوه میبایست پس از اخذ مجوز‌های ضروری و با همراهی مربی و راهنما، می‌توانید کار خود را آغاز نمایید.

برای معرفی و تبلیغات کسب و کار ، خدمات و محصولات خود در سایت سرویس دات کام قسمت درج آگهی رایگان را در قسمت بالا و سمت چپ سایت مراجعه فرمایید و آگهی خود را ثبت نمایید . ( تبلیغات رایگان و درج آگهی رایگان در سایت سرویس دات کام )

 

 

مطالب مرتبط :

 کوه دنا

کوه دماوند

کوه اورست