بارسلونا

بارسلونا

بارسلونا : در 100 سال گذشته، بارها و بارها تاریخ ثابت کرده است که فوتبال و بارسا ، محبوب ترین و گسترده ترین ورزش و باشگاه ورزشی در سرار جهان هستند؛

در بسیاری از بازی های حساس فوتبال، طرفداران تیم های مختلف، اشک شادی و ناراحتی برای تیم محبوبشان ریخته و برای حضور در استادیوم ها، ساعت ها در صف های طولانی ایستاده اند؛

از سوی دیگر رقابت های بزرگی مثل دربی کشور اسپانیا یا همان ال کلاسیکو، رکورد بیشتر از یک میلیارد بازدید کننده در سراسر جهان را به درج رسانده است؛

همه این موارد، نشان از بزرگی و محبوبیت این ورزش گسترده در میان مردم سراسر جهان دارد.

هم چنین سالانه میلیون ها دلار پول در این ورزش، برای خرید و فروش بازیکنان مکان به مکان میشود که بخش عمده ای از گردش مالی کشورهای بزرگ به حساب می آید؛

برای مثال میتوان به خرید نیمار 222 میلیون یورویی بوسیله باشگاه فرانسوی پاریسن ژرمن اشاره نمود.

فوتبال بزرگ، از تیم های بزرگ و قدرتمند تشکیل شده است؛ حضور این تیم های بزرگ، جذابیت و محبوبیت این ورزش همه گیر را دو چندان کرده است.

از تیم های بزرگ باشگاهی فوتبال در سراسر جهان می تواند به رئال مادرید اسپانیا (پرافتخارترین باشگاه جهان)، بارسلونای اسپانیا، آث میلان ایتالیا، بایرن مونیخ آلمان، پاریسن ژرمن فرانسه، یوونتوس ایتالیا و پورتو پرتقال اشاره کرد.

لیونل مسی

مسی ، اینیستا و سوارز ستاره های بارسلونا در یک قاب

همه باشگاه های بزرگ، طرفداران دو آتشه خاص خودشان را دارند که تعصب خاصی روی این تیم ها دارند؛

اصولا باشگاه های بزرگ، خرید های بزرگ انجام می بدهند و ستارگان مطرح فوتبال جهان را به خدمت می گیرند.

از سوی دیگر در رقابت های داخلی کشوری و اروپایی یا همان جام قهرمانان اروپا، نتایج قابل توجه و قهرمانی های زیادی کسب می کنند که همین موارد، دلیل اصلی بزرگی این باشگاه های فوتبال به حساب می آیند.

در ادامه مطلب قصد داریم تا به بررسی کلی و تاریخچه یکی از این باشگاه های بزرگ فوتبال یعنی بارسلونا بپردازیم.

تاریخچه باشگاه فوتبال بارسلونا

باشگاه فوتبال بارسلونا در شهر بارسلون در منطقهٔ کاتالونیای اسپانیا قرار دارد.

باشگاه فوتبال بارسلونا باشگاهی ورزشی ،اجتماعی با هزاران عضو بوده که تیم فوتبال بارسلونا بخشی از آن می باشد.

باشگاه بارسلونا درلایگای اسپانیا جزو سه تیمی میباشد که هرگز به دسته پایین تر سقوط نکرده میباشد.

شهرت تاریخی تیم این باشگاه به دلیل شیوه حمله ای ماهرانه و جذابش بوده که تأکیدش را بر بازی باز قرار میدهد.

باشگاه فوتبال بارسلونا در سال 1899 بوسیله عده ای سوئیسی، انگلیسی و اسپانیایی و به رهبری خوان گمپر تأسیس شد.

بارسا به نوعی، نهادی برای ترویج فرهنگ کاتالان و کاتالانیسم میباشد و از این رو عبارت «فراتر از یک باشگاه» الگو:

کاتالانی را به عنوان شعار خود انتخاب کرده میباشد.

برخلاف بسیاری از تیم های جهان این باشگاه بوسیله هوادارانش اداره میشود.

نیوکمپ

استادیوم اختصاصی باشگاه بارسلونا

باشگاه بارسلونا دومین باشگاه ثروتمند جهان است.

بارسلونا

این باشگاه رقابت دیرینه ای با رئال مادرید دارد و به مسابقه ای که بین این دو تیم برگزار میشود اصطلاحاً ال کلاسیکو گفته میشود.

نیوکمپ با گنجایش 99.786 تماشاگر، ورزشگاه خانگی بارسلونا و بزرگترین استادیوم اروپا است.

حدود 25،7% مردم اسپانیا طرفدار بارسلونا هستند، این در حالیست که بارسلونا با دارا بودن 44،2 میلیون هوادار در اروپا، پرطرفدارترین تیم حاضر در اروپا هم میباشد.

باشگاه فوتبال بارسلونا با 21 قهرمانی در لالیگا، 25 قهرمانی در کوپا دل ری، 10 قهرمانی در سوپرجام اسپانیا و 2 قهرمانی در کوپا دی لالیگا، بعد از رئال مادرید پرافتخارترین تیم اسپانیا میباشد.

بارسلونا تنها تیمی میباشد که از سال 1955 تا 2011 در جام باشگاه های اروپا حاضر بوده میباشد.

افتخارات بارسلونا در اروپا شامل 4 قهرمانی در لیگ قهرمانان، 4 قهرمانی در سوپرجام اروپا، 4 قهرمانی در جام در جام اروپا و 2 قهرمانی در جام لاتین میشود.

در سال 2009، بارسلونا موفق شد نخستین باشگاهی باشد که سه گانه لا لیگا، کوپا دل ری و لیگ قهرمانان اروپا را به دست آورد.

همچنین تنها تیمیست که توانسته شش گانه جام ها را فتح بکند. بارسلونا را میتوان یکی از موفق ترین تیم های قاره اروپا دانست.

تأسیس باشگاه فوتبال بارسلونا

در 22 اکتبر سال 1899 میلادی، هانس گمپر تمایل خود را بصورت آگهی در روزنامه لوس دپورتس برای تأسیس باشگاه فوتبال اعلام نمود.

در 29 نوامبر همان سال در جلسهٔ خیمناسیو سوله نتایج مثبتی حاصل شد و در نهایت یازده بازیکن شامل واتر وایلد، لوئیس دی اوسو، بارتومئو ترادس، اوتو کونزله، اوته مه یر، انریک دوکال، پره کبوت، کارلس پوجول، جوزپ لوبت، جانپارسونز و ویلیام پارسونز جذب شدند و باشگاه فوتبال بارسلونا متولد شد.

بارسلونا

بازیکنان و ستاره های باشگاه بارسلونا

باشگاه بارسلونا آغاز موفقیت آمیزی در مسابقات ملی و منطقه ای نظیر مسابقات فوتبال کاتالونیا و کوپا دل ری داشت.

در 1902 میلادی باشگاه نخستین جام خود، کوپا ماکایا را بالای سر برد و هم در همان سال در فینال نخستین دوره کوپا دل ری به مصاف بیزکایا رفت که 1 – 2 مغلوب شد.

در 1908 میلادی، درحالی که باشگاه در شرایط مالی سختی قرار داشت و جز قهرمانی در مسابقات فوتبال کاتالونیا در 1905 میلادی تا آن وقت نتوانسته بود پیروزی دیگری به دست آورد، خوان گمپر به عنوان ریاست باشگاه برگزیده شد.

گمپر در 5 دوره متفاوت، در بین سال های 1908 تا 1925، ریاست باشگاه را بر عهده داشت، و مجموعاً حدود 25 سال را در خدمت باشگاه گذراند.

از مهم ترین دستاوردهای وی میتوان یاری به بارسا برای به دست آوردن ورزشگاه اختصاصی را خاطر نشان نمود.

در 14 مارس 1909 ، بارسلونا به ورزشگاه اینداستریا نقل جا نمود.

از 1910 تا 1914 ، بارسلونا در جام پیرنه شرکت نمود و به عنوان برترین تیم لانگیدوک، میدی، ناحیه آکیتن، باسک و کاتالونیا انتخاب شد.

در آن وقت شرکت نمودن در این رقابت های آزاد برای تیم زیاد مفید بود.

در همین دوره زبان رسمی باشگاه از کاستیلن به کاتالونیایی تغییر نمود و تیم به تدریج به یکی از نمادهای مهم کاتالونیا تبدیل شد، تاجایی که برای بسیاری از طرفداران، حمایت از تیم بیش به واسطه جایگاه اجتماعی آن و نه بازی خود تیم اهمیت داشت.

camp nou

استادیوم نیو کمپ

گمپر، جک گرینول را به عنوان نخستین مربی بارسلونا انتخاب نمود.

وی هم چنین سعی هایی برای زیاد شدن تعداد اعضای باشگاه انجام داد، به طوری که در سال 1922 میلادی، تعداد اعضای باشگاه به بیشتر از 20٬000 شخص زیاد شدن یافت.

این زیاد شدن اعضا به لحاظ مالی تیم را قادر به تهیه ورزشگاه نو ساخت.

در نهایت باشگاه به ورزشگاه لس کورتس که در همان سال افتتاح شده بود، نقل جا نمود. ورزشگاه نو 22٬000 شخص گنجایش داشت که بعدها به 60٬000 شخص هم رسید.

در دوران گمپر، تیم فوتبال بارسلونا موفق شد یازده بار مسابقات فوتبال کاتالونیا، شش بار کوپا دل ری و چهار بار کوپا دی پیرنه را فتح کرده و اولین «عصر طلایی» خود را تجربه بکند.

ریورا جمهوری خواهی و جنگ داخلی

ریورا٬ جمهوری خواهی و جنگ دادر 14 ژوئن 1925، جمعیت حاضر در یکی از مسابقه در حرکتی خودجوش برای اعتراض به دیکتاتوری میگوئل پریمو ده ریورا سرود ملی را هو کردند که در پی آن حکومت در واکنش به این عمل ورزشگاه را شش ماه تعطیل کرد و گمپر هم مجبور به کناره گیری از ریاست باشگاه شد.

همزمان با حرکت باشگاه ها به سوی حرفه ای شدن، مدیران بارسلونا هم در 1926 نخستین گام را در این مسیر نهادند.

در 1928، بارسلونا پیروز جام اسپانیا شد، در مراسم اهدای جام ترانهٔ اودا اِ پلاکتو از رافائا آلبرتی یکی از اعضای اصلی گروه «نسل 27» در وصف عملکرد قهرمانانه دروازه بان بارسا خوانده شد.

در 30 ژوئیه 1930، بنیان گذار باشگاه بارسلونا، خوان گمپر، بعد از دوره ای افسردگی به واسطهٔ مشکلات شخصی و اقتصادی اقدام به خودکشی کرد.

fc barcelona logo

لوگوی باشگاه بارسلونا از سال 1899 تا به امروز

اگرچه بارسلونا با بازیکن سرشناسی چون جوزپ اسکولا بکار خود ادامه می داد، باشگاه به دلیل کشمکش های سیاسی که جامعه ورزشی را به کلی تحت شعاع قرار داده بود، وارد دوره ای از افت شد.

باوجود کسب قهرمانی در سال های 1930، 1931، 1932، 1934، 1936 و 1938 در مسابقات کاتالونیا، بارسلونا هیچ موفقیتی در سطح ملی (بجز عنوان بحث برانگیز 1937) به دست نیاورده بود.

یک ماه پس از آغاز جنگ داخلی اسپانیا در سال 1936، برخی از بازیکنان بارسلونا و اتلتیک بیلبائو داوطلب خدمت سربازی در جمع کسانی شدند که در مقابل شورشیان نظامی می جنگیدند.

در 6 اکتبر همین سال جوزپ سانیول، مدیر باشگاه و از اعضای حامی حزب سیاسی استقلال طلب، بوسیله سربازان فالانژ در نزدیکی گواداراما به قتل رسید.

در تابستان 1937، تیم به اردوی مکزیک و ایالات متحده رفت.

این اردو اگرچه به لحاظ مالی باشگاه را در امان نگه می داشت، اما نیمی از تیم به دنبال پناهندگی در کشورهای فرانسه و مکزیک بودند.

در 16 مارس 1938، بارسلونا مورد بمباران هوایی قرار گرفت که به کشته شدن 3000 تن انجامید و دفتر باشگاه هم از این بمباران در امان نماند.

کاتالونیا چند ماه بعد به تصرف در آمد. باشگاه به نماد نافرمانی کاتالانیسم تبدیل شد و در پی محدودیت های درست نمودن شده اعضای آن به 3٬486 شخص کاهش یافت.

پس از جنگ داخلی، پرچم کاتالونیا ممنوع اعلام شد و تیم ها از استفاده از نام های غیراسپانیایی هم منبع شدند.

این اقدام باشگاه را مجبور به تغییر نام به (به اسپانیایی:Club de Fútbol Barcelona)‏ و حذف پرچم کاتالونیا از لباس تیم نمود.

نونیز و ثبات در مدیریت (2000–1978)

در سال 1978 جوزپ لوییس نونیز در انتخاباتی بوسیله اعضای باشگاه به عنوان مدیر نو انتخاب شد.

این تصمیم زیاد نزدیک و متصل به گذار اسپانیا در مسیر دموکراسی و انتها یافتن دیکتاتوری فرانکو در سال 1974 بود.

هدف اصلی نونیز ارتقا دادن بارسا به سطح یک باشگاه جهانی از راه ثبات بخشیدن به آن در زمین و خارج از آن بود.

وی به توصیه کرایف، آکادمی جوانان بارسلونا، لا ماسیا را در 20 اکتبر 1979 تأسیس نمود.

دوره ریاست او 22 سال به طول انجامید و بر بارسلونا تاثیر بسازایی گذاشت.

از وقت نونیز سیاست های سختگیرانه ای برای دستمزد و نظم و انضباط به مکان مانده میباشد.

1910 بارسلونا

بازیکنان بارسلونا در سال 1910

در 16 مه 1979 بارسلونا با شکست 4–3 فورتونا دوسلدورف در مقابل بیشتر از 30٬000 طرفدار بارسلونایی که برای دیدن بازی به بازل سوئیس آمده بودند، توانست برای نخستین بار جام در جام اروپا فتح بکند.

در 1982 مارادونا با قراردی به مبلغ 5 میلیون پوند از بوکا جونیورز خریده شد و دهمین رکورد جهان از حیث مبلغ قرار داد رقم خورد.

در انتها فصل 1983–1982 بارسلونا توانست با مربیگری منوتی، رئال مادرید را شکست دهد و قهرمان کوپا دل ری شود.

حضور مارادونا در بارسا دیری نپایید و او بارسلونا را برای پیوستن به ناپولی ترک نمود.

در شروع فصل 1985–1984 تری وینابلز به عنوان مربی انتخاب شد و توانست لا لیگا را با هافبک برجستهٔ آلمانی، برند شوستر فتح بکند.

در فصل بعدی او تیم را به مرحله فینال جام باشگاه های اروپا برد که در ضربات پنالتی بارسا مغلوب استوا بخارست شد و عنوان نایب قهرمانی را کسب نمود.

پس از جام جهانی فوتبال 1986 باشگاه گری لینکر آقای گل آن رقابت ها را از باشگاه اورتون خرید و با دروازه بان آندونی زوبیزارتا قرار دادی طولانی بست.

ولی تیم در حالی که شوستر در محرومیت به سر می برد نتوانست موفقیت های زیادی کسب بکند.

وینابلز در شروع فصل 1988–1987 از بارسا اخراج و لوییس آراگونز جانشین او شد.

تمرد بازیکنان از نونیز در رویدادی که به هسپریا موتینی شهرت دارد در همین فصل رخ داد و این فصل با پیروزی 1–0 در مقابل رئال سوسیداد در فینال کوپا دل ری به انتها رسید.

مراحل ساخت استادیوم نیو کمپ

ساخت استادیوم نیو کمپ

در سال 1988 کرایف به عنوان سرمربی به باشگاه بازگشت و به زبان ساده تر یک تیم رویایی جمع نمود.

در حالی که باشگاه با ستاره های بین المللی چون روماریو، رونالد کومان، میشل لادروپ و هریستو استویچکوف قرار داد داشت، او ترکیبی از بازیکنان اسپانیایی چون خوزه ماری باکرو، جوزپ گواردیولا و تکسیکی بگیریستین را به زمین می برد.

بارسا ذیل پیشنهاد یوهان کرایف توانست چهار عنوان قهرمانی لالیگا را بین سال های 1991 تا 1994 پی در پی کسب بکند.

در رقابت های اروپایی هم با شکست سمپدوریا در فینال جام در جام اروپا 1989 و لیگ قهرمانان اروپا 1992 هر دو عنوان قهرمانی را به دست آورد.

هم چنین بارسا کوپا دل ری در سال 1990، سوپر جام اروپا در سال 1992 و سه سوپر جام اسپانیا را هم ازآن خود نمود.

یوهان کرایف با 11 عنوان قهرمانی، موفق ترین مربی باشگاه تا به امروز بوده و با 8 سال مربیگری پی در پی بیشترین مدت باقی ماندن در سمت مربیگری باشگاه را داراست.

بخت یوهان کرایف در فینال دو فصل آخر مربیگریش برگشت و کسب نتایج ضعیف اسباب اخراج او بوسیله نونیز را فراهم نمود.

بابی رابسون جایگزین کرایف شد و تنها در فصل 1997–1996 در این سمت باقی ماند.

او رونالدو را از پی اس وی خرید و توانست سه جام کوپا دل ری، سوپر جام اسپانیا و جام در جام اروپا را برای باشگاه به ارمغان آورد.

حضور رابسون تنها یک راه حل کوتاه مدت بود تا لوئیس فن خال بتواند به باشگاه بپیوندد. رونالدو هم چون مارادونا برای مدت کوتاهی در باشگاه ماند و بعدا به اینتر میلان پیوست.

بارسلونا

لیونل مسی

لیونل مسی فوق ستاره باشگاه بارسلونا

به هرشکل ستارگان تازه ای چون لوییس فیگو، پاتریک کلایورت، لوییز انریکه و ریوالدو در باشگاه ظاهر شدند و بارسا هر دو جام کوپا دل ری و لا لیگا را در سال 1998 بالای سر برد.

در 1999 ریوالدو به عنوان چهارمین بازیکن بارسلونا توانست عنوان برترین بازیکن فوتبال سال اروپا را کسب بکند.

علی رغم پایان این موفقیت ها داخلی، عدم پیروزی بارسا در فینال لا لیگا 2000 که سبب قهرمانی رئال مادرید شد، استعفای نونیز و فن خال را در پی داشت.

رفتن نونیز و آمدن لاپورتا

رفتن نونیز و فن خال از باشگاه قابل مقایسه با پیوستن لوییس فیگو به رئال مادرید نبود، فیگو نه تنها کاپیتان دوم تیم بلکه به عنوان قهرمانی قابل ستایش نزد هواداران بارسا شناخته می شد، تاجایی که بسیاری از کاتالونیایی ها او را از خودشان می دانستند.

هواداران بارسا که از تصمیم پیوستن فیگو به رقیب دیرینه خود بسیار غمگین بودند، این ناراحتی را با استقبال خشم آلود خود از حضور فیگو در نیوکمپ نشان می دادند، حتی در نخستین حضور او در نیوکمپ به سمتش یک کله خوک و شیشه پر ویسکی پرتاب کردند.

در سال 2000 خوان گسپارت جایگزین نونیز شد و به مدت سه سال در این سمت باقی ماند.

در این مدت باشگاه شاهد رفت وآمد مربیان بود.

در نهایت فن خال برای بار دوم به باشگاه بازگشت اما از آنجایی که نتیجه مثبتی حاصل نشد، فن خال و گسپارت هر دو استعفا دادند.

پس از دوران ناموفق گسپارت، باشگاه با ترکیبی از مسئولین برنا به اوج بازگشت.

خوان لاپورتا جایگزین گسپارت شد و فرانک ریکارد بازیکن سابق تیم ملی فوتبال هلند به عنوان مربی بارسا انتخاب شد.

تاثیر بازیکنان بین المللی و ترکیب آن ها با بازیکنان اسپانیایی تیم را به سمت کسب موفقیت مجدد سوق داد.

بارسا توانست در سال 2005–2004 لا لیگا و سوپر جام اسپانیا را فتح بکند و قرار دادی با رونالدینیو، بازیکن سال فوتبال جهان 2006 ببندد.

تراشتگن

مارک آندره تراشتگن دروازه بان بارسلونا

در فصل 2006–2005 بارسا مجدداً قهرمان لا لیگا و سوپر جام اسپانیا شد.

در فینال لیگ قهرمانان بارسلونا در مقابل آرسنال قرار گرفت، درحالی که آرسنال تا قبل از 15 دقیقه انتها بازی با 10 بازیکن پیروز میدان بود، بارسا توانست نتیجه بازی را 2–1 به نفع خود تغییر دهد و جام را بعد از 14 سال بالای سر گیرد.

در همان سال بارسلونا در جام باشگاه های جهان هم شرکت نمود و در فینال با گل دقیقه 82 حریف برزیلی خود، مغلوب اینترناسیونال شد.

اگرچه بارسلونا فصل 2007–2006 را با قدرت آغاز نمود، ولی در انتها بدون کسب هیچ عنوانی فصل را به انتها رساند.

بعدها اردوی قبل از فصل در ایالات متحده که منجر به مصدومیت ساموئل اتوئو و لیونل مسی شد، به عنوان دلیل عدم موفقیت باشگاه اعلام شد.

در لالیگا که بارسا در بیش فصل ها در جایگاه ابتدا قرار داشت، در سال نو بی ثباتی باشگاه فرصتی برای پیشی گرفتن رئال مادرید و قهرمانی آنها شد.

فصل 2008–2007 برخلاف سال های گذشته موفقیتی برای باشگاه به همراه نداشت و در پی آن جوزپ گواردیولا مربی تیم دوم بارسلونا در انتها فصل جایگزین ریکارد شد.

بارسا در فینال کوپا دل ری 2009 با شکست 4–1 اتلتیک بیلبائو برای 25امین بار قهرمان این رقابت ها شد.

سه روز پس از آن شکست رئال مادرید در رقابت های لالیگا جام را برای بارسلونا در فصل 2009–2008 به ارمغان آورد.

بارسا در حالی فصل را به انتها رساند که در ورزشگاه المپیک رم، منچستر یونایتد فاتح سال پیش جام باشگاه ها را با نتیجه 2–0 شکست داد و سومین عنوان قهرمانی جام باشگاه های اروپا را فتح نمود.

لباس دوم بارسال

لباس دوم تیم بارسلونا

در نتیجه برای نخستین بار در اسپانیا نخستین سه گانه را به دست آورد.

بارسا با شکست مجدد اتلتیک بیلبائو در فینال سوپر جام اسپانیا 2009 و پیروزی در مقابل شاختار دونتسک در فینال سوپر جام اروپا 2009 دو جام دیگر را هم بالای سر برد.

در دسامبر 2009، بارسا جام باشگاه های جهان 2009 را هم فتح نمود و نخستین تیم تاریخ فوتبال شد که شش گانه جام ها را توانست کسب بکند.

هم چنین بارسلونا با فتح لالیگا با 90 امتیاز و فتح سوپر جام برای نهمین بار توانست دو رکورد تازه در فوتبال اسپانیا به درج برساند.

باشگاه فوتبال بارسلونا (1978–1957)

بارسلونا با مربیگری هلنیو هررا و لوییز سوارز برنا (بازیکن سال فوتبال اروپا در 1960) و دو بازیکن مجارستانی به توصیه کوبالا با نام های ساندور کوچیس و زولتان زیبور توانست دو عنوان ملی دیگر در سال 1959 و لا لیگا و جام بین شهری را در 1960 کسب بکند.

در 1961 بارسلونا نخستین باشگاهی بود که توانست رئال مادرید را در رقابت های لیگ قهرمانان اروپا شکست دهد، ولی در فینال با نتیجه 3–2 مغلوب بنفیکا شد.

کار ساخت ورزشگاه نیوکمپ در سال 1957 به انتها رسید و این بدین معنا بود که باشگاه مقداری پول برای خرید بازیکنان نو داشت.

دهه 1960 موفقیت های کمتری برای باشگاه به همراه داشت و لا لیگا کاملاً در دست رئال مادرید بود.

از جنبه های مثبت دهه شصت میتوان به ظهور بازیکنانی چون جوزپ فوسته و کارلس رکساچ و پیروزی باشگاه در کوپا دل جنرالیسمه در 1963 و جام بین شهری در 1966 اشاره نمود.

بارسلونا 1977

تیم بارسلونا در رقابت های 1977 UEFA Cup

هم چنین بارسلونا توانست رئال مادرید را در فینال کوپا دل جنرالیسمه در ورزشگاه برنابئو در حالی که فرانکو بازی را تماشا می نمود، شکست دهد و بخشی از اقتدار سابق خود را به نمایش بگذارد.

با انتها یافتن دوره دیکتاتوری فرانکو در 1974، نام باشگاه به نام اصلیش تغییر نمود، طراحی تاج آن به شکل اولیه اش برگردانده شد و دوباره حروف اصلیش را به دست آورد.

فصل 1973–1974 شاهد حضور یوهان کرایف بود که برای درج یک رکورد جهانی به مبلغ 920 هزار پوند از آژاکس خریداری شد.

یوهان کرایف در مصاحبه ای با یکی از خبرگزاری های اروپا گفت:

«من بارسلونا را به رئال مادرید ترجیح دادم زیرا نمی توانم برای تیمی بازی کنم که با فرانکو ارتباط دارد.»

و این مصاحبه خیلی سریع او را به چهره محبوب هواداران بارسلونا تبدیل نمود و زمانیکه وی نام فرزندش را یوردی، یک نام محلی کاتالانی گذاشت، بر میزان این محبوبیت افزوده شد.

یوهان کرایف به همراه بازیکنان پسندیده دیگری چون خوان مانوئل آسنسی، کارلس رکساچ و هوگو سوتیل به باشگاه یاری کردند تا بتواند بعد از دهه 1960 با شکست 5–0 رئال مادرید در سال 1974 قهرمان لالیگا شود.

یوهان کرایف در 1973 در نخستین دوره حضورش در بارسا به عنوان برترین بازیکن سال اروپا برای بار دوم انتخاب شد،

او در سال 1971، زمانیکه برای آژاکس بازی می نمود توانسته بود این عنوان برای نخستین بار کسب بکند،

هم چنین برای بار سوم در سال 1974 درحالی که همچنان برای بارسلونا بازی می نمود مجدداً این عنوان را تصاحب نمود.

بارسلونا

هواداران باشگاه بارسلونا

نام مستعار طرفداران بارسلونا کولز میباشد.

گفته میشود 25٪ از جمعیت اسپانیا طرفدار بارسلونا هستند و بعد از رئال مادرید که 32٪ از اسپانیایی ها هوادار آن هستند، بارسا در جایگاه دوم قرار میگیرد.

جایگاه سوم هم به تیم والنسیا با 5٪ حامی تعلق دارد.

در اروپا بارسا دومین تیم محبوب این قاره میباشد.

تعداد اعضای باشگاه از فصل 2003–04 از 100٬000 شخص به 170٬000 شخص تا سپتامبر 2009 زیاد شدن قابل توجهی داشته میباشد.

fc barcelona fans

هواداران پر شور و منظم بارسلونا

علاوه بر عضویت، در ژوئن 2010، به طور رسمی 1٬335 شخص در نقاط مختلف جهان در انجمن هواداران بارسا درج نام کرده اند.

انجمن های هواداران وظیفه تبلیغ بارسلونا در محل های مختلف را دارند و در مقابل در حین بازدید از بارسلونا خدمات مفیدی دریافت می کنند.

هم چنین بارسا هواداران زیاد برجسته ای تاکنون داشته که در این میان میتوان به پاپ ژان پل دوم که عضو افتخاری باشگاه بود یا خوزه زاپاترو که نخست وزیر فعلی اسپانیا میباشد اشاره نمود.

ورزشگاه نیوکمپ

کمپ جدید («میدان جدید»)، که غالباً به طور اشتباه «نیوکمپ» خوانده میشود ، ورزشگاه فوتبالی میباشد که در شهر بارسلون در کشور اسپانیا قرار دارد.

این ورزشگاه از وقت احداثش در سال 1957، محل انجام بازی های خانگی تیم فوتبال بارسلونا میباشد.

این ورزشگاه جزو ورزشگاه های 5 ستاره یوفا بوده و تاکنون میزبان مسابقات بسیاری در رده های بالای بین المللی و فینال های لیگ قهرمانان اروپا، که آخرینش به سال 1999 مربوط میباشد، بوده میباشد.

گنجایش این ورزشگاه 99٫786 شخص میباشد، که آن را تبدیل به بزرگترین ورزشگاه اروپا و یازدهمین ورزشگاه بزرگ دنیا میکند.

اسم رسمی آن، «استادی دل اف سی بارسلونا» (ورزشگاه باشگاه فوتبال بارسلونا) بود که در سال 2000 با رای اعضای باشگاه مبنی بر تغییر نام آن به لقب محبوب کمپ جدید، این نام به عنوان نام رسمی ورزشگاه انتخاب شد.

استادیوم نیو کمپ

کنار کمپ نو، «پالائو بلوگرانا» قرار دارد، ورزشگاهی که محل انجام بازیهای داخل سالن است، و هم در مجاورت آن «آیس رینک» قرار دارد که محل انجام بازیهای هاکی روی یخ و پاتیناژ میباشد.

پشت ورزشگاه هم محل قرار داشتن مینی استادی است، ورزشگاهی که تیم بارسلونا اتلتیک بازی های خود را در آن جا برگزار میکند.

تغییرات در نیوکمپ

این ورزشگاه در سال 2018 شاهد تغییراتی خواهد بود. باشگاه بارسلونا قصد دارد ظاهر و ظرفیت نیوکمپ را نغییر و زیاد شدن دهد.

عملیات بازیسازی در ماه می سال 2022 به انتها خواهد رسید و ظریفیت نیوکمپ به 105 هزار مقر خواهد رسید.

ضمن این که ورزشگاه هم مسقف میشود.

ال کلاسیکو

به دیدار بارسلونا و رئال مادرید ال کلاسیکو می گویند. از اول این دو تیم به عنوان نماینده دو منطقه و شهر رقیب، کاتالونیا و کاستیل شناخته میشوند.

این رقابت بازتابی از تنش های فرهنگی و سیاسی میان دو منطقه میباشد که از جنگ داخلی اسپانیا نشئت میگیرد.

در مدت دیکتاتوری پریمو ده ریورا و بخصوص فرانسیسکو فرانکو (1939-1975) تمامی فرهنگ های محلی مورد سرکوب قرار گرفتند و تمام زبان های رایج در اسپانیا جز کاستیلایی ممنوع اعلام شدند.

مردم کاتالان به یک نماد برای ابراز آزادی خواهی نیاز داشتند و بارسا تبدیل به فراتر از یک باشگاه برای کاتالان ها شد.

به گفتهٔ مانوئل واسکس مونتالبان، پیوستن به بارسلونا برترین راه برای کاتالان ها بود تا هویت خود را نشان بدهند، این راه نسبت به پیوستن به جنبش های ضد فرانکو کم قیمت تر بود و امکان ابراز مخالفت را به آن ها می داد.

el clasico

بزرگترین رقابت سنتی جهان

از سوی دیگر رئال مادرید در بسیاری از موارد به عنوان تجسمی از تمرکز ظلم حاکمیت، رژیم فاشیستی و فراتر از آن بود.

(سانتیاگو برنابئو که ورزشگاه رئال به نام اوست از افرادیست که علیه ملی گرایی فرانکو جنگید.)

به هر شکل در طول جنگ داخلی اسپانیا، اعضای هر دوتیم نظیر جوزپ سانیول و رافائل سانچز گوئرا متحمل آسیب هایی از سوی هواداران فرانکو شدند.

در دهه 1950، زمانیکه بحث انتقال آلفردو دی استفانو مطرح شد، اختلاف دو باشگاه تشدید یافت.

در نهایت او رئال مادرید را انتخاب نمود و در آن فصل باعث موفقیت آن ها هم شد.

در دهه 1960 هر دو تیم در جام اروپا به مصاف با یکدیگر رفتند که رئال مادرید بوسیله بارسا حذف شد.

هم چنین در آخرین رویارویی دو تیم در سال 2002 که بوسیله رسانه های اسپانیا «رقابت قرن» نام گرفت، بیشتر از 500 میلیون شخص شاهد دیدار دو تیم بودند.

ستاره های باشگاه بارسلونا

از ستارگان بارسلونا میتوان به یوهان کرایوف ، رونالد کومان ، میشل لادروپ ، لوییز سوارز ، جوزپ گواردیولا ، روماریو ، مارادونا ، ریوالدو ، فیگو ، آندونی زوبیزارتا ، رونالدو ، رونالدینهو ، لیونل مسی ، ژاوی ، اینیستا ، پویول و … نام برد هر یک از این بازیکنان در دوره بازی خودشان جزء ستاره های بارسلونا محسوب می شدند.

رکوردها

ژاوی با مجموعاً 767 بازی برای بارسلونا و 505 بازی در لالیگا رکوردار بیشترین تعداد بازی در بارسا میباشد.

بهترین گلزن بارسا تاکنون در پایان رقابت های رسمی، لیونل مسی با 453 گل (یکشنبه 26 اردیبهشت 1395) بوده میباشد.

سزار رودریگز با 232 گل زده در بین سال های 1942 تا 1955 دومین گلزن برتر بارسا میباشد.

در 2 فوریه 2009 بارسا به مجموع 5000 گل زده در لا لیگا رسید.

گل 5000ام بارسا را مسی در بازی مقابل ریسینگ سانتاندر که بانتیجه 2–1 به نفع بارسلونا پایان شد، به ثمر رساند.

champions league

جام قهرمانی لیگ قهرمانان

در 18 دسامبر 2009 بارسا با شکست 2–1 استیودیانتس ششمین عنوان قهرمانی خود را در یک سال به دست آورد و تنها تیمیست که شش گانه جام ها را در تاریخ فوتبال فتح کرده است.

هم چنین بارسلونا با فتح 28 کوپا دل ری و 11 سوپرجام اسپانیا از این حیث هم رکورد دار میباشد.

بارسلونا تنها تیمی میباشد که موفق شد برای دوبار در سال های 2009 و 2015 سه گانه را کسب بکند.

در 3 مارس 1986 در بازی یک چهارم نهایی جام اروپا، بارسا به میزبانی یوونتوس رفت که در آن بازی 120٬000 شخص به تماشای بازی پرداختند و رکورد بیشترین حضور حامیان بارسا رقم خورد.

با توجه به نوسازی ورزشگاه در 1990 و قانون منع امکان تماشای بازی بصورت ایستاده احتمالاً این رکورد هرگز نمی شکند، زیرا ظرفیت ورزشگاه 99٬354 شخص میباشد.

افتخارات باشگاه بارسلونا

رقابت های داخلی

لالیگا

قهرمانی (21)

1929–1928، 1945–1944، 1948–1947، 1949–1948، 1952–1951، 1953–1952، 1959–1958، 1960–1959، 1974–1973، 1985–1984، 1991–1990، 1992–1991، 1993–1992، 1994–1993، 1998–1997، 1999–1998، 2005–2004، 2006–2005، 2009–2008، 2010–2009، 2011–2010.

نایب قهرمانی (22)

1930–1929، 1946–1945، 1954–1953، 1955–1954، 1956–1955، 1962–1961، 1964–1963، 1967–1966، 1968–1967، 1971–1970، 1973–1972، 1976–1975، 1977–1976، 1978–1977، 1982–1981، 1986–1985، 1987–1986، 1989–1988، 1997–1996، 2000–1999، 2004–2003، 2007–2006.

کوپا دل ری

قهرمانی (25)

1910–1909، 1912–1911، 1913–1912، 1920–1919، 1922–1921، 1925–1924، 1926–1925، 1928–1927، 1942–1941، 1951–1950، 1952–1951، 1953–1952، 1957–1956، 1959–1958، 1963–1962، 1968–1967، 1971–1970، 1978–1977، 1981–1980، 1983–1982، 1988–1987، 1990–1989، 1997–1996، 1998–1997، 2009–2008.

نایب قهرمانی (10)

1903-1902، 1919-1918، 1932-1931، 1936-1935، 1954-1953، 1974-1973، 1984-1983، 1986-1985، 1996-1995، 2011-2010.

جشن قهرمانی

تقسیم شادی قهرمانی با هوادران در شهر بارسلون

کوپا دی لالیگا

قهرمانی (2)

1983–1982، 1986–1985.

سوپر جام اسپانیا

قهرمانی (9)

1983، 1991، 1992، 1994، 1996، 2005، 2006، 2009، 2010

نایب قهرمانی (7)

1985، 1988، 1990، 1993، 1997، 1998، 1999
کوپا اوا دیورته (سوپرجام اسپانیا جایگزین این رقابت ها شد.)

قهرمانی (4)

1945، 1948، 1952، 1953

نایب قهرمانی (2)

1949، 1951
رقابت های اروپایی

جام اروپا/لیگ قهرمانان اروپا

قهرمانی (4)

1992–1991، 2006–2005، 2009–2008، 2011–2010.

نایب قهرمانی (3)

1961–1960، 1986–1985، 1994–1993.
جام در جام اروپا

قهرمانی (4)

1979–1978، 1982–1981، 1989–1988، 1997–1996

نایب قهرمانی (3)

1969–1968، 1991–1990
جام بین شهری (لیگ اروپا جایگزین آن شد)

قهرمانی (3)

1958–1955، 1960–1958، 1966–1965

نایب قهرمانی (1)

1962–1961
سوپرجام اروپا

قهرمانی (3)

1992، 1997، 2009

نایب قهرمانی (4)

1979، 1982، 1989، 2006
جام لاتین

قهرمانی (2)

1949، 1952

بارسلونا
 رقابت های جهانی

جام بین قاره ای

نایب قهرمانی (1)

1992
جام باشگاه های جهان

قهرمانی (1)

2009

نایب قهرمانی (1)

2006

تاریخچه دیدار های ال کلاسیکو

    برد های رئال مادرید 93
    تساوی دو تیم 48
    برد های بارسلونا 90
    تعدا گل های رئال مادرید 390
    تعدا گل های بارسلونا 376
    مجموع تعداد بازی ها 231

سرویس دات کام

آماده خدمات رسانی در زمینه های ثبت آگهی رایگان ، آگهی رایگان اینترنتی، درج آگهی آنلاین ، تبلیغات اینترنتی رایگان ، نیازمندی های اینترنتی رایگان و … به شما همراهان گرامی می باشد.

با درج آگهی در سایت سرویس دات کام ، آگهی خود را به مشاهده هزاران کاربر قرار دهید.

———————————————————-

مطالب مرتبط: