آیا تا به حال در زندگی شکست خورده اید؟ می توانیم تجربه شکست را یک رویداد زندگی در نظر بگیریم که هم می تواند به عنوان یک مشکل و هم عکس آن ارزیابی شود. موقعیتی را که در کاری شکست خورده و کاملاً ناراحت بودید، تصور کنید. چه چیزی به خودتان می گفتید؟ کدام یک از این عبارات زیر را برای توجیه شکست خود به کار می بردید؟
علت شکست من ناتوانی خودم بود.
به خاطر بدشانسی شکست خوردم.
کس دیگری موجب شکست من شد.
ارزیابی چگونگی عملکردتان بر احساسات شما تأثیر می گذارد. مثلا احساس: بی کفایتی، غمگینی، خشم و دلخوری.
ارزیابی درست موقعیت به شما این امکان را می دهد که شکست های خود را به عنوان بخشی از زندگی بپذیرید و انرژی خود را صرف مقابله با شکست هایی کنید که واقعاً مهم هستند و ارزش ناراحت شدن را دارند.
پس از آن که پذیرفتید شکستی ارزش ناراحت شدن دارد، اولین چیزی که باید از خودتان بپرسید این است:«چطور می توانم علت این شکست را به روش منطقی بشناسم؟».
اگر علت شکستتان دشواری بیش از اندازه مسئله بوده، باید اهداف معقول تری برای خودتان در نظر بگیرید. اگر علت شکست شما این بود که مشکل را دست کم گرفتید و به اندازه کافی تلاش نکردید، در این صورت می توانید زمانی را برای توسعه مهارت های خود صرف کنید. اگر به علت بدشانسی شکست خوردید می توانید دوباره امتحان کنید. اگر دخالت فرد دیگری موجب شکست شما شده است، لازم است مهارت جرأتمندی و مذاکره سازنده را تمرین کنید.
گاهی برای انجام این ارزیابی های معقول نیاز به مشاوری دلسوز دارید که در این مراحل شما را همراهی کند.
جهت انجام مشاوره فردی، مشکلات شخصیتی، شکست های عاطفی، مشاوره خانواده و زناشویی، تشخیص اولیه افسردگی، اضطراب، وسواس و مشاوره قبل از ازدواج با ما در ارتباط باشید.
ارتباط با ما از سراسر کشور 46091940-021
شماره تماس جهت مشاوره تلفنی روانشناسی از تهران 46091940
مشاوره حضوری: 02144129920
نظام روانشناسی: ۳۸۳۷