دختر شدن و یا پسر شدن فرزندان یک خانواده، از قدیم یکی از دغدغههایی بوده که برای بسیاری از پدر و مادرها وجود داشته است.
خبر خوبی که میتوان به همه خانوادهها داد این است که این روزها پدر و مادرها قادر هستند قبل از شروع دوره بارداری، جنسیت فرزند خود را انتخاب کنند.
بنابراین، اگر به دنبال آن هستید تا خانوادهای متوازن از نظر جنسیت فرزندان داشته باشید، میتوانید با مشاوره تعیین جنسیت جنین پیش از بارداری این کار را انجام دهید. در این مقاله قصد داریم تا با زبانی ساده برخی از روشهای مرسوم را معرفی کنیم.
لازم به ذکر است که بهمنظور تعیین جنسیت جنین قبل از بارداری میتوانید به مطب دکتر ناهید مظاهری مراجعه کرده و از مشاورهای دقیق با یک پزشک باتجربه بهرهمند شوید.
روش غیرعلمی تعیین جنسیت جنین پیش از بارداری
روشهای غیرعلمی تعیین جنسیت، بیشتر بر نوع تغذیه، زمانبندی رابطه و به ارگاسم رسیدن و یا نرسیدن زن تاکید دارد.
مواردی مانند روش زمانبندیشده، استفاده از گایافنزینی شبیه آنچه در شربت سینه وجود دارد، کاهش وزن، طرز قرارگرفتن بدن در حین نزدیکی، مصرف یا عدم مصرف کافئین توسط آقایان پیش از نزدیکی و ایجاد محیطی اسیدی یا غیر اسیدی در بدن زن میتواند بر نوع جنسیت اثر بگذارد.
بااینحال، نمیتوان تضمینی بودن نتایج روشهای غیرعلمی را تایید کرد.
بهعنوان نتیجهگیری میتوان گفت درصورتیکه تمایل دارید بنا بر علاقه خود فرزند دختر یا پسر داشته باشید و دوران بارداری ایمنی را پشت سر بگذارید، همراهی یک پزشک مطمئن، باتجربه و ماهر میتواند تا حد زیادی شما را به این مقصود برساند.
روش علمی تعیین جنسیت جنین پیش از بارداری
تعیین جنسیت جنین قبل از بارداری به کمک روشهای علمی، بر اساس تحقیقاتی انجام میگیرد که در علم پزشکی صورتگرفته است. به همین دلیل، رسیدن به موفقیت با این روشها درصد بالایی خواهد داشت.
البته اینکه از چه روشی برای تعیین جنسیت استفاده کنید و همچنین، میزان تجربه و مهارت پزشک، نقش بسزایی در میزان موفقیت عملیات دارد.
تعیین جنسیت جنین قبل از بارداری چگونه انجام میشود؟
تعیین جنسیت جنین قبل از بارداری یکی از اقداماتی است که این روزها پیش از اقدام به بارداری میتوانید انجام دهید. این کار از دو طریق علمی و غیرعلمی قابل انجام است که هرکدام روشهای خاص خود را دارد.
فرایند IVF و تشخیص ژنتیکی قبل از لانهگزینی (PGD)
تعیین جنسیت با روش IVF یکی از روشهایی است که این روزها بسیار موردتوجه قرار گرفته است. ناگفته نماند که این روش پیشازاین برای پدر و مادرهایی به کار میرفت که بر اساس آزمایشهای ژنتیکی، ناقل بیماری وابسته به جنس شناخته میشدند.
روش PGD اساس روش IVF به شمار میرود که طی مراحل زیر انجام میگردد.
۱) در مرحله اول بهمنظور گردآوری تخمهای بارور شده، از لقاح آزمایشگاهی یا همان IVF استفاده میشود.
۲) جنین حاصل باید دو تا سه روز در محیط آزمایشگاه نگهداری شود. در این مدت تعداد سلولهای تخم لقاح یافته به هشت سلول خواهد رسید.
۳) در مرحله سوم، یک جنینشناس ماهر و باتجربه، یک یا دو سلول از تخم را جدا میکند.
۴) در این مرحله کروموزومهای سلولهای انتخاب شده را بررسی میکنند تا از نظر سلامت ژنتیکی و جنسیت تعیین وضعیت گردد