آشنایی با تکنیک های استخراج طلا

آشنایی با تکنیک های استخراج طلا

آشنایی با تکنیک های استخراج طلا : استخراج طلا یک تجارت جهانی است که به جز قطب جنوب در انتها نقاط دنیا انجام می شود. طلا از معادن مختلف با انواع عیارها استخراج می شود و یک فلز استراتژیک محسوب می شود. در حال حاضر معادن و عملیات استخراج طلا از نظر جغرافیایی فراوان متنوع هستند و از استخراج طلا به روش قدیمی فاصله زیادی گرفته اند.

در سال ۲۰۱۶ چین بزرگترین تولید کننده طلا در جهان بود که حدود ۱۴٪ از کل تولید سالانه طلای دنیا را به خود اختصاص داده بود. از نظر آماری آسیا ۲۳٪ از کل طلای تازه استخراج شده را تولید می کند. آمریکای مرکزی و جنوبی حدود ۱۷٪ و آمریکای شمالی حدود ۱۶٪ را تأمین می کند. حدود ۱۹٪ تولیدات از آفریقا و ۱۴٪ از منطقه CIS می باشد.

در حال حاضر استخراج طلا و اکتشاف معدن با تقاضا در تعادل نیست زیرا توسعه پروژه و چرخه عمر معدن فراوان طولانی می باشد – برای انتقال از کشف به تولید ، اغلب دهه ها طول می کشد. به همین جهت قیمت طلا همواره صعودی می باشد. در ادامه مقاله در نشریه جهان شیمی فیزیک توضیحات بیشتری در این رابطه ارائه می شود لطفا همراه ما بمانید.

 آشنایی با تکنیک های استخراج طلا

آشنایی با تکنیک های استخراج طلا

تاریخچه استخراج طلا : Familiarity with gold mining techniques

طلا (Au) یک فلز گرانبهای زرد براق و متراکم از گروه ۱۱ و دوره ۶ جدول تناوبی می باشد. طلا دارای چندین ویژگی می باشد که باعث شده می باشد ارزش آن در طول تاریخ فوق العاده زیاد باشد.

این فلز از نظر رنگ و درخشش جذاب ، با دوام تا حد تجزیه ناپذیری و فراوان قابل انعطاف می باشد و معمولاً به صورت نسبتاً خالص در طبیعت یافت می شود. تاریخچه طلا با هر فلز دیگری برابر نیست زیرا ارزش آن از همان اوایل هم درک شده می باشد.

این عنصر شیمیایی در رگه ها و رسوبات آبرفتی یافت می شود و سالانه حدود ۱۵۰۰ تن طلا استخراج می شود. جالب می باشد بدانید آب دریا حاوی حدود ۴ گرم طلا در ۱،۰۰۰،۰۰۰ تن آب می باشد. به طور کلی مقدار زیادی طلا در اقیانوس ها ذخیره شده می باشد اما از آنجا که غلظت آن فراوان پایین می باشد ، تلاش برای بازپس گیری این طلا همیشه ناکام مانده می باشد.

بنابراین استخراج طلا از خاک و معادن روی زمین به صرفه تر است و معادن زیادی در دل کوه ها نهفته است که هنوز همه آنها کشف نشده می باشد. هزینه استخراج طلا فراوان بالاست و تکنیک های زیادی برای تسهیل این روند کشف شده است.

 آشنایی با تکنیک های استخراج طلا

آشنایی با تکنیک های استخراج طلا

بهتر است بدانید:

مصری ها از سال ۲۰۰۰ قبل از میلاد استخراج طلا را شروع کردند. پوشش مرگ توتانخامن که در سال ۱۳۲۳ قبل از میلاد درگذشت ، حاوی ۱۰۰ کیلوگرم فلز بود. گورهای سلطنتی اور باستان (عراق مدرن) که از ۳۸۰۰ تا ۲۰۰۰ قبل از میلاد رونق گرفت هم شامل اشیایی از جنس طلا بوده می باشد.

ضرب سکه های طلا در حدود سال ۶۴۰ قبل از میلاد در پادشاهی لیدیا (واقع در ترکیه امروزی) با استفاده از الکتروم ، آلیاژ بومی طلا و نقره ، آغاز شد. اولین سکه های طلای خالص در زمان سلطنت کروزوس ضرب شد که از ۵۶۱ تا ۵۴۷ سال قبل از میلاد حکمرانی می کرد.

استخراج طلا در ایران

بر اساس آمار اعلام شده ذخایر قطعی طلا در معادن ایران ۲۵۰ تن است که ممکن است به ۳۴۰ تن هم برسد. در حال حاضر ۲۴ معدن طلای فعال در کشور وجود دارد که معدن زرشوران بزرگ‌ ترین ذخیره طلای کشور و پس از آن معدن ساریگونی در گونه تکمیل اکتشاف قرار دارد. از آنجاییکه ایران جزو ۶ کشور بزرگ مصرف ‌کننده طلا می باشد تولید بیشتر طلا از معادن داخلی می تواند در مصرف ارز برای وارد کردن طلا صرفه جویی کند. همچنین ایران سالیانه ۳ تن طلا استخراج می کند که ارز آوری برای کشور به دنبال دارد.

 آشنایی با تکنیک های استخراج طلا

آشنایی با تکنیک های استخراج طلا

روش خانگی استخراج طلا

در این روش ها اگر به حضور طلا در سنگ یا خاکی مشکوک هستید می توانید با مواد دم دستی آنرا بررسی کنید. روش استخراج طلا با تیزاب سلطانی یکی از متدهای خانگی است.

به این منظور مقداری از نمونه خاک را در تیزاب سلطانی حل کرده و سپس آنرا با کلرید قلع آزمایش می کنند. این روش مقدار طلای موجود در خاک را مشخص نمی کند و برای برخی از خاک ها هم اصلا جواب نمی دهد. استخراج طلا از سنگ در خانه هم با همین روش قابل انجام می باشد ولی ابتدا باید سنگ را با آسیاب یا هر روش دیگری پودر کرد.

علاوه بر تیزاب سلطانی، استخراج طلا با وایتکس(هیپوکلریت سدیم) و جوهر نمک (اسید کلریدریک) هم روش های خانگی متداول دیگر هستند اگرچه با قدرت کمتر ولی قادرند تا حدودی طلا را حل کنند.

استخراج طلا با سرکه هم در مقیاس آزمایشگاهی توسط دانشمندان کانادایی کشف شده می باشد که به دلیل عدم آلودگی هایی که با استفاده از مواد شیمیایی در محیط زیست صحیح نمودن می شود به عنوان یک روش سبز شناخته می شود.

 آشنایی با تکنیک های استخراج طلا

آشنایی با تکنیک های استخراج طلا

روش شیمیایی استخراج طلا

این فرآیند به عنوان تیزاب کاری هم شناخته می شود و یکی از روش های سریع برای تشخیص طلا در ابعاد پایین می باشد. این روش به دلیل حجم بالای ناخالصی در خاک نمی تواند مقدار طلای موجود در آن را تشخیص دهد.

در این روش نمونه خاک در تیزاب سلطانی حل می شود تا طلا پس از واکنش به شکل کلرید درآید سپس فیلتر شده و سایر ناخالصی ها جدا می شود. سپس طلای جدا شده با ترکیباتی مانند متا بی سولفیت رسوب داده شده و در پایان ذوب می شود.

 آشنایی با تکنیک های استخراج طلا

آشنایی با تکنیک های استخراج طلا

استخراج طلا از کامپیوتر

این روش به بازیافت این فلز گرانبها از قطعات کامپیوتر اشاره دارد زیرا همانطور که می دانید در برخی از دستگاه های الکترونیک مقداری طلا وجود دارد که پس از مستعمل شدن دستگاه ها می توان این طلا را استخراج کرد. برخی از این قسمت ها شامل بردها ، پین ها ، سی پی یوها ، رم و کارت گرافیک و چیپ ها هستند.

استخراج طلا با سیانور

این روش که به عنوان سیانوراسیون طلا هم شناخته می‌شود یک روش هیدرومتالورژی برای استخراج چاین فلز از سنگ‌ معدن‌های نامرغوب است. در این روش بعد از خرد کردن سنگ معدن به آن آب اضافه می شود تا دوغاب تشکیل ‌شود. سپس به این دوغاب،‌ سدیم ، کلسیم یا پتاسیم سیانید اضافه می شود که سیانید کلسیم مقرون به صرفه تر می باشد.

در این روش کمبود اکسیژن محلول باعث کاهش سرعت واکنش می شود. بنابراین باید هوا یا گاز اکسیژن خالص به واکنش اضافه می ‌شود. همچنین می توان سنگ معدن موجود در آب را با pH بالا هوادهی کرد تا واکنش پذیری عناصری مانند آهن و گوگرد با سیانید کم شود. سپس می توان با روش های کربن در خمیر ، الکترووینینگ و فرآیند مریل-کرو طلا را از محلول سیانید بازیافت کرد.

 آشنایی با تکنیک های استخراج طلا

آشنایی با تکنیک های استخراج طلا

استخراج طلا با کربن فعال

کربن فعال در کارخانه‌های استخراج و فرآوری طلا به علت حساسیت جذب طلا در سیستم الوشن استفاده شود. کربن اکتیو بر پایه نارگیل به دلیل استحکام و مقاومت بالا – بالاترین مقاومت را نسبت به کربن‌های فعال دیگر دارد – میزان هدر رفت طلا را کاهش می‌ دهد.

ظرفیت جذب بالای کربن فعال پوست نارگیل و کمترین میزان خاکستر در بین کربن‌های اکتیو باعث شده می باشد که بازدهی بالایی در فرآیندهای استخراجی این فلز داشته باشد.

برای معرفی و تبلیغات کسب و کار ، خدمات و محصولات خود در سایت سرویس دات کام قسمت درج آگهی رایگان را در قسمت بالا و سمت چپ سایت مراجعه فرمایید و آگهی خود را ثبت نمایید . ( تبلیغات رایگان و درج آگهی رایگان در سایت سرویس دات کام )

 

 

مطال مرتبط :

بیوگرافی کریستیانو رونالدو

شرکت xbox

سریع ترین و بهترین خودروهای جهان

سریعترین جنگنده های دنیا

بهترین گوشی های دنیا

پر سرعت ترین قطار جهان

سریع ترین جانوران جهان

قیمتی ترین وسایل جهان را بشناسید.

خطرناک‌ترین جانداران جهان

منظومه شمسی

آبشار نیاگارا