روانشناس خانواده خوب در صادقیه
ارتباط موفق خانوادگی و تاثیر آن برپیشگیری از ایجاد فشار در خانواده
علائم و نشانه های وجود فشار در خانواده چیست؟ در خانواده هایی که استرس و فشار روانی به طور مداوم تولید می شود، فرایند ارتباطی مختل شده است. در این خانواده ها مدام بحث و جدال وجود دارد. اختلاف ها، تبدیل به جنگ «حق با کیست؟» می شود و جنگ قدرت به وجود می آید. در زمان بحث به نظر نمی رسد اعضای خانواده به آن چه گفته می شود، گوش می دهند. بحث و جدل بی نتیجه پایان می یابد و یا به دنبال آن سکوت های طولانی ایجاد می شود.
حال با این مشکلات چگونه می توان برخورد کرد؟ گاهی بسیاری از مشکلات خانواده اجتناب ناپذیر هستند. حتی باثبات ترین خانواده ها هم گاهی دچار اختلاف نظر یا تنش می شوند. خانواده هایی که دارای قدرت سازگاری خوبی می باشند، می توانند این چالش ها را پشت سر گذارند. در این خانواده ها همه ی اعضای خانواده حق بحث درباره ی موضوعات را دارند بی آن که ترس از انتقام وجود داشته باشد.
اغلب، در خانواده هایی با الگوی ارتباطی بسته، افراد احساس نمی کنند که حق دارند در خصوص آن چه در ذهن شان می گذرد صحبت کنند، بیشتر آن ها می ترسند مورد انتقاد قرار گیرند یا اگر صحبت کنند نادیده گرفته شوند. اغلب این افراد از یکدیگر حمایت نمی کنند و انواع اختلالات جسمی و روانی در آن ها به تدریج شیوع پیدا می کند.
هنگامی که شبکه خانواده راه های مؤثری برای ارتباط ندارند و حمایت عاطفی را نمی تواند ایجاد کند با موقعیت های بحرانی برای ادامه ی زندگی مواجه می شود که در چنین وضعیتی طلاق، جدایی، دوری، بیماری روحی برای خانواده امری طبیعی خواهد بود.
برای برخورد با تنش های خانوادگی این نکات را مدنظر قرار دهید. واضح و مشخص رفتار کنید. در زمان حال صحبت کنید و از تجزیه و تحلیل گذشته پرهیز کنید. از سرزنش دیگران اجتناب کنید. واکنش های خود را در قبال اشارات کنایه آمیز و سکوت طولانی، به طرف مقابل گوشزد کنید. مسئول احساسات و افکار خود باشید.
تماس با خط ثابت از سراسر کشور ۹۰۹۹۰۷۱۸۶۸
مشاوره تلفنی از سراسر کشور: ۴۶۰۹۱۹۴۰-۰۲۱