در این مقاله به بیان خلاصه ای از فواید بازیهای رایانهای می پردازیم :
۱- یاری به کودکان و نوجوانان دارای بیماریهای مزمن
پژوهشگران دانشگاه یوتا سال گذشته تحقیقی را منتشر ساختند که نشان میداد انجام منظم بازیهای رایانهای بوسیله بچههای دارای بیماری و اختلالاتی نظیر اوتیسم، افسردگی و پارکینسون، سبب زیاد شدن استقامت و روحیه مقاومت آنها در برابر مشکلات ناشی از بیماری میشود.
دانشمندان بر این باورند که اینگونه بازیها برروی ساز و کارهای عصبی خاصی تاثیر گذاشته و موجب درست کردن هیجان مثبت میشود. به این ترتیب کودک یا نوجوان درگیر بیماری مزمن بهتر میتواند با پیامدهای ناشی از بیماری خود مبارزه بکند.
۲- زیاد شدن تواناییهای حرکتی کودکان پیشدبستانی از فواید بازیهای رایانهای
با این که قراردادن یک کودک کم سن و سال در برابر تلویزیون برای انجام بازی رایانهای کار درستی تلقی نمیشود، ولی این همه ماجرا نیست. زیرا پژوهش دانشمندان دانشگاه دیکن در ملبورن استرالیا نشان میدهد انجام بازیهای تعاملی رایانهای به تقویت مهارتهای حرکتی کنترل اشیا در کودکان میانجامد.
۳- کاهش استرس و افسردگی از فواید بازیهای رایانهای
دامنه فواید بازیهای رایانهای تنها به کودکان و نوجوانان محدود نمیشود. پژوهشی که در سال ۲۰۰۹ منتشر شد، نشان میدهد انجام بازیهای رایانهای میتواند به کسانی که از مشکلاتی نظیر استرس یا افسردگی رنج میبرند، یاری بکند تا بتوانند تا حدی بر این مشکلات غلبه کنند.
این پژوهش نشان داد برخی افراد با تیپ شخصیتی A (که معمولاً زیاد فعال هستند) با انجام این بازیها میتوانند فرصتی برای آرامش پیدا کنند و به این ترتیب از میزان استرس آنها کاسته شود.
۴- کاهش شدت درد
بازیهای رایانهای نه تنها میتوانند موجب کاهش اثرات منفی مشکلات ذهنی شوند، بلکه حتی میتوانند دردهای جسمی را هم کاهش بدهند. دانشمندان دانشگاه واشینگتن نوعی بازی طراحی کرده اند که به بیمارانی که از درد شدیدی رنج میبرند، امکان میدهد از درد خود بکاهند.
این بازی که «دنیای برفی» نام دارد نوعی بازی واقعیت مجازی میباشد که در آن به فرد خود را در یک سرزمین پوشیده از برف میبیند و میتواند گلولههای برفی را به سمت پنگوئنها و آدم برفیهایی که میبیند پرتاب بکند. به این ترتیب حواس مریض از درد به بازی معطوف میشود. بررسیها نشان داد بیمارانی که از این بازی استفاده کردهاند، نیازمند داروی مسکن کمتری بودهاند.
۵- تقویت توان بینایی از فواید بازیهای رایانهای
پدر و مادرها معمولاً به فرزندان خود میگویند نشستن در برابر تلویزیون منجر به کاهش قدرت بینایی میشود. دانشمندان دانشگاه مک مستر کانادا ولی به نتیجهای شگفتانگیز دست یافتند.
کسانی که دچار بیماری آب مروارید هستند، میتوانند با انجام بازیهایی که در آن کاربر میبایست به هدفهایی مشخص شلیک بکند، قدرت بینایی خود را تقویت کنند. این دست از بازیها سرعت زیاد بالایی دارد و نیازمند تمرکز فراوان هستند و به این ترتیب فرد میبایست خود را برای دیدن سریع موارد مختلف و تصمیمگیری آنی عادت دهد. این بازیها هم چنین موجب تولید هورمونهای دوپامین و هم آدرنالین شده که بصورت بالقوه میتواند به زیاد شدن توانایی انعطافپذیری مغز یاری بکند.
۶- تقویت توانایی تصمیمگیری
بیش بازیهای رایانهای نیازمند تصمیمگیری و واکنش سریع کاربر هستند. دانشمندان عصبشناس دانشگاه روچستر نیویورک به این نتیجه رسیدند که انجام بازی های رایانهای سبب تمرین مغز برای تصمیمگیری سریع میشود. بازیهایی نظیر شبیهسازی موقعیتهایی که میبایست در آن به سرعت تصمیم گرفت کاربر را عادت میدهد تا به سرعت اطلاعات محیطی را بررسی و بلافاصله به آنان واکنش دهد.
—————————————————————————————–
مطالب مرتبط:
ثبت آگهی رایگان اینترنتی – ارسال آگهی رایگان – درج آگهی رایگان
- ثبت رایگان آگهی و معرفی خدمات
- کامپیوتر جدید اپل گرانتر از آخرین مدل خودروی بیامو
- علت نادر بودن رعد و برق در مریخ
- ۱۰ قانونی طلایی برای رسیدن به موفقیت از زبان بیل گیتس !
- عکس تبلیغاتی اثرگذار در تبلیغات آنلاین
- بازاریابی محتوایی چیست؟
- چرا باید تبلیغات کنیم؟مزایای تبلیغات چیست؟
- 14 راه برای دریافت تبلیغات رایگان