توقف کرونا در چین

توقف کرونا در چین

توقف کرونا در چین

ایسنا/مرکزی کرونا ویروس از دسامبر ۲۰۱۹ در ووهان چین شیوع پیدا نمود و تاکنون ۱۰۶ هزار و ۴۶۷ شخص را درگیر کرده و بالای ۳ هزار تلفات داشته میباشد. این ویروس تاکنون بیشتر از ۸۰ کشور را آلوده کرده و به ایران هم وارد شد.

در ایران براساس اعلام وزارت بهداشت، تا ظهر 18 اسفند، کل موارد ابتلای قطعی کروناویروس نو در کشور ۶۵۶۶ و مجموع موارد فوتی آن ۱۹۴ تن گزارش شده میباشد.

چینی ها، ولی علیرغم این که نخستین میزبانان این ویروس بودند، توانستند در جریان مقابله با او وضعیت را مدیریت کنند تا جایی که امروز با کاهش تدریجی مبتلایان به این بیماری روبرو هستند و بیمارستان ۱۴۶۱ تخته ای را که به سرعت برای پذیرش بیماران کرونایی سرپا کرده بودند، بستند.

رایزن فرهنگی ایران در چین معتقد میباشد در این مقابله موفق، نقش مردم و همکاری آنان با مسئولان زیاد اثرگذار بوده میباشد.

عباسعلی وفایی در گفت‌وگو با ایسنا، به تدابیر سوی حوزه سلامت چین در برابر کرونا و هم همراهی مردم چین برای مقابله با ویروس کرونا اشاره نمود و افزود: از ابتدای شیوع ویروس کرونا در شهر ووهان، در اولین اقدام از سوی دولت چین این شهر قرنطینه شد و هرگونه ورود و خروج به ووهان به عنوان کانون شیوع کرونا ویروس ممنوع اعلام شد.

وی با اشاره به جمعیت ۱۱ میلیون نفری شهر ووهان گفت: با وجود این که نزدیک به نیمی از جمعیت ووهان (بالغ بر پنج میلیون نفر) در سال جدید چینی از شهر خارج شده و به مسافرت رفته بودند امکان برگشت آنها به ووهان وجود نداشت و آنان به دلیل قرنطینه شدن ووهان نتوانستند به شهر و منازل خود برگردند.

وی به تصمیمات جدی کره از سوی دولت چین برای جلوگیری از گسترش ویروس کرونا گرفته شد اشاره نمود و افزود: طبق آمارهایی که درج می شد قریب به ۹۰ درصد مبتلایان به کرونا ویروس و قربانیان این بیماری را جمعیت ساکن در ووهان تشکیل می داد، بر این اساس تمرکز دولت چین بر پیشگیری از شیوع و مقابله با کرونا ویروس در این شهر بود.

رایزن فرهنگی ایران در چین ادامه داد: دولت چین سازوکاری را اتخاذ نمود که هیچ فردی از ووهان خارج نشود چرا که در گونه خروج حتی یک شخص از این شهر دامنه وسیعی از جمعیت این کشور به ویروس کرونا آلوده می‌شدند.

وی الزام به تمکین مردم چین برای قرنطینه خانگی را از دیگر تدابیر اتخاذ شده در این کشور بیان نمود و افزود: ارتباط مناطق شهری در این کشور گسسته شده بود و حتی برخی از خیابان‌ها هم مسدود شد. به گونه‌ای برای انتقال جمعی از دانشجویان ایرانی مقیم چین به ایران، محدودیت‌های شدیدی اعمال شد و به سختی توانستیم حدود ۷۰ دانشجوی ایرانی را به کشور منتقل کنیم.

توقف کرونا در چین

او افزود: دولت چین برای جلوگیری از شیوع این ویروس اقدام به عملی نمودن تصمیمات جدی‌تری نمود و در وهله نخست تمامی همایش‌ها و برنامه‌های فرهنگی، اقتصادی و سیاسی و هرگونه تجمع لغو شد و فعالیت تمامی دانشگاه ها و مدارس هم تعطیل شد و کار تدریس دانشجویان و تحصیل دانش آموزان از راه برنامه نرم افزاری وی‌چت دنبال شد، هم چنین فروشگاه‌های بزرگ و پاساژها و مراکز تجمعی خریدوفروش تعطیل و محدودیت های بیشماری در سطوح مختلف اعمال شد و مردم هم برای حفظ سلامت خود از این تصمیمات تمکین کردند.

وفایی افزود: نظیر چنین شرایطی در سایر شهرهای چین و حتی شهر پکن که هنوز آمار مبتلایان در آن به ذیل ۵۰ شخص رسیده بود حکفرما بود و تمامی محدودیت‌هایی که در کانون شیوع این بیماری اعمال شده بود در سایر شهرها نظیر پکن، شانگهای و … عملیاتی شد.

وی بیان کرد: فعالیت کارمندان ادارات بصورت دورکاری درآمد و حتی کارکنانی که خارج از شهر پکن بودند حق حضور در محل کار خود را تا دو هفته نداشتند و میبایست بصورت دورکاری فعالیت می‌کردند.

هرگونه ورود و خروج در مجتمع‌های مسکونی و برپایی هرگونه مهمانی و رفت‌وآمد محدود شد. حتی ساکنین مجتمع در هنگام حضور در منزل خویش غربالگری و تب سنجی می شدند و در گونه داشتن علائم کرونا بویژه تب به هیچ عنوان اجازه ورود به مجتمع مسکونی را نداشتند.

حتی خودروهایی که وارد مجتمع می شدند ضدعفونی شده و در هنگام استفاده از آسانسور اصول بهداشتی رعایت می شد و از تماس مستقیم خودداری می کردند.

او به انجام حرکات ورزشی در عصرگاهان و در هنگام شب بوسیله مردم چین به عنوان یک فرهنگ سنتی این کشور اشاره نمود و افزود: معمولا مردم چین با تشکیل جمعیتی افزون بر ۱۰۰ الی ۲۰۰ شخص در پارک ها و مناطق مختلف اقدام به انجام حرکات ورزشی بصورت سنتی می‌کنند و علیرغم این که این کار یک سنت به طور کامل مرسوم میباشد، در این مدت حتی یک تجمع ورزشی هم تشکیل نشد.

رایزن فرهنگی ایران در چین تصریح کرد: این نوع نگاه و تمکین مردم این کشور موجب شد که در شهر ۲۰ میلیون نفری پکن پایتخت چین تنها ۴۰۰ نفر مبتلا به ویروس کرونا شوند و فقط سه نفر جان خود را از دست دهند. به پیشنهاد می‌رسد این آمار برای جمعیت ۲۰ میلیون نفری پایتخت این کشور آمار بالایی نیست و اخیرا طبق اعلام رسانه‌های این کشور آمار مبتلایان در پکن و شانگهای و بسیاری از شهرهای دیگر به صفر رسیده میباشد.

حتی در شهر ووهان بعنوان خاستگاه و کانون ویروس کرونا کاهش چشمگیری در آمار مبتلایان درست کردن شد تا جائی که یکباره آمار ابتلای روزانه از چهار الی پنج هزار شخص به ۱۲۵ شخص رسید و این نشانگر کنترل شدن و مدیریت این بیماری میباشد.

وی به تعطیلی رستوران‌های چین و جلوگیری از سرایت ویروس از راه مواد غذایی هم اشاره نمود و افزود: با وجود این که سرعت شیوع این بیماری در چین کاهش یافته میباشد ولی همچنان موضوع تعطیلی اماکن تجمعی ادامه دارد و مردم هم با تمکین به قانون و هشدارهای بهداشتی کرونا را شکست داده‌اند.

او بیان کرد: در بین مردم چین این باور وجود دارد که ویروس کرونا از راه هوا هم اشاعه پیدا می‌کند و براین اساس از منزل خارج نمی‌شوند و از تردد در خیابان و معابر اجتناب می‌کنند و در گونه لزوم این کار حتما با پوشش بهداشتی و ماسک انجام می‌شود. آنان حتی خریدهای خود را بصورت اینترنتی انجام می‌دهند. ضمن این که عملیات ضدعفونی و ویروس زدایی به طور روزانه انجام می‌شود و حتی کالاهای خریداری شده مردم پیش از این که وارد منزل شود حتما میبایست ضدعفونی و ویروس زدایی شود.

او با تاکید بر این که مردم و دولت چین موضوع بیماری ویروس کرونا خیلی جدی گرفتند، اظهار کرد: نوع نگاه دولت چین به کروناویروس و تمکین مردم این کشور نسبت به محدودیت‌هایی که گونه گرفت موجب تحسین سازمان جهانی بهداشت درخصوص نوع مواجهه شد.

وفایی گفت: مهم ترین عامل پیشگیری از شیوع این بیماری در این کشور و بویژه در کلانشهرهای چین، عمل دقیق به هشدارهای بهداشتی و پرهیز از حضور در هر تجمعی بود. مردم به موضوع قرنطینه خانگی تمکین کردند و معتقد بودند که در گونه حضور در هرگونه تجمعی قطعا سلامت آنها تهدید شده و آسیب می‌بینند.

وی افزود: درست کردن سرگرمی در منزل و تماشای تلویزیون یا مطالعه کتاب و هم انجام دور کاری از راه ارتباط با فضای مجازی رفتاری بود که مردم چین دنبال کردند و توانستند به مقابله با این ویروس بپردازند و این روزها مراحل نهایی این مبارزه را طی می‌کنند.

رایزن فرهنگی ایران در چین که چند روزی میباشد به ایران بازگشته، خطاب به مردم کشورمان گفت: رعایت بهداشت فردی و قرنطینه خانگی و پرهیز از حضور در اجتماعات در مبارزه با کروناویروس امری اجتناب ناپذیر میباشد و مردم نبایستی موضوع شیوع این بیماری را شوخی تلقی کنند.

وی تصریح کرد: در آموزه های دینی آموخته‌ایم که علاوه بر حفاظت از جسم خودمان نبایستی اجازه دهیم سلامت دیگران هم مورد تهدید قرار گیرد و از پیشنهاد شرعی و دینی آسیب رساندن به همنوعان مذموم قلمداد شده میباشد.

وفایی خطاب به کسانی که قادر به تحمل وضعیت قرنطینه خانگی نیستند، گفت: هیچ چاره‌ای نیست. میبایست این وضعیت را تا گرم شدن نسبی هوا تحمل نمود تا از این بلا نجات پیدا کنیم. موضوع مهمی که در حالا حاضر مطرح میباشد سلامتی مردم بوده و میبایست برای حفظ سلامتی سخت‌ترین و دشوارترین کارها را انجام داد، گرچه منجر به خستگی روح و روان شود.

وی تصریح کرد: تاکید می‌کنم اگر کار لازم خارج از منزل ندارید در خانه بمانید چرا که خروج از خانه احتمال انتقال ویروس را در پی خواهد داشت.

این ویروس در مراکز درمانی بیش میباشد، کمااینکه براساس اعلام وزارت بهداشت ۴۰ درصد مبتلایان با حضور در مراکز درمانی به این بیماری ابتلا پیدا می‌کنند. میبایست همه دست به دست هم بدهیم تا با شکست کرونا اضطراب و دلهره را از بین ببریم.

وی بیان کرد: مردم کشور ما مسلمان بوده و اعتقاد خاصی به نظافت دارند و قطعا با رعایت بهداشت فردی و تلاش‌های مسئولین این ویروس در کشور ما ریشه‌کن خواهد شد.

درج آگهی رایگان در سرویس دات کام ، با درج آگهی در سرویس دات کام آگهی خود را به مشاهده هزاران کاربر قرار دهید.

——————————————————————

مطالب مرتبط: